Print Friendly

kerekparos1A Kerékpárosbarát Település díjat négy alkalommal elnyert Békés Város Önkormányzata a lakosok és a kerékpáros turisták helyzetének, lehetőségeiknek javítását fontosnak tartja, így a városban igen jól kiépített a kerékpáros infrastruktúra (kerékpárutak, tárolók, átkelők, információs helyek, stb.). A lakosok 60 százaléka rendszeresen közlekedik, illetve egyre több látogató érkezik kerékpárral.

Békésen évente több alkalommal találkozhatnak a lakosok és a látogatók kerékpáros megmozdulásokkal, kerékpártúrákkal, melyek a civil szféra és az intézmények (iskolák, óvodák) szervezésében valósulnak meg. Városunkat több alkalommal érintette nemzetközi kerékpárverseny, és 2010 óta rendszeresen megrendezzük a Békési Kerékpáros-fesztivált. A biciklis vendégek számára a szükséges szolgáltatások helyben elérhetőek (kerékpárkölcsönzés, szerviz, túraszervezés, túravezetés, spinning).

A településről a szomszédos Mezőberény és Békéscsaba kerékpárúton elérhető, így a kerékpárral érkezők biztonságosan tudják megközelíteni és elhagyni a várost. Túraútvonalak bejárásával jól megismerhető a Körösök világa, a térség természeti és kulturális értékei.